Yörüklerin Lezzeti Uşak Tarhanası

Uşak Tarhanası

Yörede yetişen domates, kapya biber, soğan, yoğurt ve nane Uşak Ev Tarhanasını oluşturuyor. Zamana yenik düşmeyen lezzet, günün her öğününde şifa kaynağı olmayı sürdürüyor. Toz halinde saklanabiliyor oluşu, tüketim tarihini uzatan bir avantajken, zengin besin deposu ve çeşitleri herkesçe tercih edilmesine olanak sağlıyor. Bu mevsimsiz tat, çorbayı kış yemeği olmaktan çıkartıp, tıpkı Uşaklı yörüklerin yaptığı gibi yaz kahvaltılarında da hafif bir alternatif oluşturabiliyor.

Eski ve güvenilir bir reçete oluşu, Uşak Tarhana’sını özel kılan başka bir niteliği. İçerisindeki Quarcetin ile kansere karşı önemli bir koruma sağlarken, bağışıklık sistemini kuvvetlendirmesi nedeniyle şifa deposu oluşu yediden yetmişe bu tadı şekillendiriyor. Uşak’a has olan ‘Bebek Tarhanası’ içerisindeki acılığın bastırılması ile bilinirken, bu lezzeti tercih edecekler için varlığını sürdürmektedir. Yöre halkı içiresine kurutulmuş ekmek parçaları ve haşlanmış nohut ekleyerek yaptıkları sunumuyla çorbanın yanında turşu da ikram ederek öğünlerini zenginleştiriyorlar.

Güneşte kurutulan ev yapımı Uşak Tarhanası, damağınızda bırakacağı zengin tat ile şifa kaynağı sunuyor. Sitemiz üzerinden yapacağınız Tarhana alımlarınız, Uşak’tan sizlere ulaşacaktır. Her biri halen geleneksel usullerce hazırlanıp, özenle paketlenmektedir. Tariflerine ve çeşitlerine yer verdiğimiz blog yazılarımız ile siz de  bu kültürü daha yakından tanıyabilirsiniz. Afiyet ve şifa olması dileklerimizle.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir