Tarhana Tarifi – Annenizin Lezzet Sırrı

Annenizin Lezzet Sırrı: Toz Tarhana Çorbası Tarifi

Kuşkusuz en lezzetli tarifi annelerimizden alabiliriz. Ne yaparsak yapalım, kendi yaptığımız tarhana çorbasında aradığımız tat annelerimizinki olur. Anadolu’nun her yerinde klasikleşmiş bu çorbanın yapılışına dair ipuçlarına yer vereceğimiz bu yazımızda, siz de evde kısa bir sürede annenizin tarhanasına en yakın lezzeti yakalayabilirsiniz. Toz tarhana kullanmak buradaki kilit unsur olurken, havaların yavaş yavaş soğumaya başladığı şu sıralarda ister bir kasede tüketebileceğiniz ister bir kupada ağır ağır yudumlayabileceğiniz tarhana çorbanızın içine kıtır ekmek parçacıkları da ekleyerek hafif bir öğün elde edebilirsiniz.

Toz tarhana, tahılların fermentasyonu sonucu oluşan probiyotik özellikte bir besindir. Ev yapımı tarhana, yüksek oranda lif, vitamin, mineral ve protein içerir. Bu özellikleriyle yüksek kolesterol, kalp krizi, kolon kanseri, obezite, yüksek tansiyon, hemoroid ve damar hastalıklarının azaltılmasında etkilidir. Toz tarhana ile tarhana çorbası nasıl yapılır?

Toz Tarhana Çorbası Tarifi

İştah kabartan rengi, kendine has kokusu ve zengin besin değeri ile sahip olduğu faydalarını saymakla bitiremeyeceğimiz bir kase dolusu tarhana çorbanızı, bir de bu tarifi kullanarak yapmanız tarhanayı vazgeçilmez lezzetlerinizden biri haline getirecek. İşte tarhana çorbası tarifi…

Tarhana Çorbası Tarifi’nin Malzemeleri:

3 yemek kaşığı toz Tarhana
1 Çorba Kaşığı Salça ya da Orta İrilikte 1 Domates
1 Çorba Kaşığı Ayçiçek Yağı ve 1 Çorba Kaşığı Tereyağı

1 Diş Sarımsak
1 Çay Kaşığı Nane
Tuz
1 Çay Kaşığı Kırmızı biber

Tarhana Çorbası Tarifi’nin Yapılışı:

1 çorba kaşığı Ayçiçek yağını ve 1 çorba kaşığı tereyağı tencereye alıp, eritin. Tereyağını daha çok lezzet vermesi için tercih ediyoruz. Dilerseniz yalnızca birini de aynı ölçülerle kullanabilirsiniz.  1 çorba kaşığı salçayı ya da daha lezzetli olması için orta irilikteki 1 domatesi, kabuğunu soyup rendeleyerek tencereye ekleyip yağda kızdırın. 5 su bardağı soğuk suyu ilave edin. Başka bir kabın içinde de, 1 su bardağı soğuk suya, tarhanayı ekleyip karıştırın.
Kaynamakta olan tencerenin içine bu karışımı yavaş yavaş ilave ederken topaklanmasını önlemek için sürekli karıştırmaya özen gösterin. Çorbanız kaynadıktan sonra 15-20 dakika daha pişirin. 1 çay kaşığı nane ve 1 çay kaşığı kırmızıbiber ilave edip servis yapın. Unutmayınız ki naneyi çok fazla eklemeniz durumunda ya da naneyi erken katıp kaynama süresinde çok bekletmeniz halinde çorbanıza acımtırak bir tat verecektir. Bu sebeple naneyi en son eklemek buradaki püf noktalardan bir diğeridir.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir