Açıklama
Doktor Çorba diye de bilinir genelde. Zira karnı ağrıyana, mide rahatsızlığı geçirene pişirilen ilk yemek budur.
Karabiber ve sarımsakla tadı mükemmel olur.
Söylenenin aksine muhteşem bir kokusu ve tadı vardır.
Doyurucudur.
Bağımlılık yaratabilir.
Yaparken soğan kavrulması elzemdir. ayrıca kıyma konulursa da güzel olur.
Dertlere deva, hastalara şifa; kurusu pembe renkli, albenili tarhana çeşidi.
Gerçek anlamıyla bir şifa yemeğidir. Bol sarımsak ve soğanla pişirilir. Soğuk algınlığından ya da boğazınızdan şikayetçiyseniz çok ciddi bir direnç vererek beklenenden erken ayaklanmanızı sağlar. Anne elinden pişti mi daha bir şifalı olduğunu da not etmeden geçmeyelim. önce kızılcıkların (bu çorbanın yapıldığı yerde kiren denir) ezilmesi ardından normal tarhana gibi hamura katılıp, mayalandırılıp kurutmak için serilmesi ve en son ufalanmasıyla elde edilir. Diğer tarhana kadar baharatlı değildir, dileyen pişirirken istediği gibi baharatlandırır, ki o aşamada ceviz ekleyenler de olur.
Pek dışarda bulabileceğiniz bir şey değil ama sitemizden güvenle ve hızlı kargo ile alabilirsiniz. Hem tüm tadını, lezzetini, şifasını geçsek bile meyveden çorba yapılması fikri bile bizce çok hoş.
Hem koruyucu hem de tedavi edici özelliği olan bu faydalı, besleyici ve lezzetli tarhanayı tavuk suyu ile pişirmenizi öneririz.
Tavuk suyu ile kızılcık tarhanası çorbası:
Önceden haşlanan köy tavuğunun suyu bir tencereye alınır .Göğüs etleri ince ince ayrılır, Et suyuna katılır. Ayrı bir yerde ezilmiş kızılcık tarhanası kaynamak üzere olan et suyuna ilave edilir. Çorbaya 2 diş dövülmüş sarımsak ilave edilir. Karıştırılarak pişirilir. Arzuya göre servise hazır çorbanın üzerine, küp küp doğrandıktan sonra tereyağında çevrilmiş ekmek parçaları konur. Kızdırılmış tereyağına kırmızı toz biber ilave edilir. Çorbanın üzerine gezdirilir.
Afiyet olsun.
Değerlendirmeler
Henüz değerlendirme yapılmadı.